Het ruggesteun project van Peter x voor de Suzuki Intruder VL1500

b1.jpg

Het eind resultaat mag er zijn!

Hoe steekt het in elkaar?

De beugel heb ik bevestigd op de twee bouten van het passagierszitje van de 1500. Ik heb hiervoor bandstaal gebruikt met de afmetingen 40 x 4,5 mm. (50 x 5 kan ook)  

Onderaan heb ik een dwarsstukje gelast waarin de 6,5 mm gaten zijn geboord voor de bevestiging. (belangrijk is om 6,5mm te boren ipv 6mm omdat de beugel "verend" moet zijn)

b4.jpg

 

Het kussentje is met 3 verchroomde m6 boutjes (te koop bij Motoport en andere motorzaken, origineel yamaha kussentje bestelno. STR-5GA41-50-01  
€65.40
) vastgezet op de beugel. Voor de onderste twee gaten in het kussentje heb ik een los beugeltje gemaakt die om de grote beugel heenvalt. Ik heb dit gedaan zodat ik eventueel het kussentje (indien nodig) hoger of lager kan zetten. In dat geval moet ik nog wel een extra gaatje boren voor het bovenste boutje. (begrijp je het nog? )

b3.jpg

 

Omdat de beugel sterk tegen het passagierszitje aangedrukt wordt, heb je geen last dat je met je kont tegen de beugel zit. Extra voordeel is tevens dat het ruggesteuntje op deze manier mooi verend werkt!

 

Het buigen van het bandstaal is even vervelend klusje wat ik heb uitbesteed bij een plaatselijk metaal-bedrijf. Dit bedrijf heeft een zetbank en daar hebben ze het keurig gebogen in de vorm die ik wilde hebben. Je kan ook op de te buigen naad het bandijzer inslijpen, om buigen (gaat nu makkelijker) en de slijpnaad weer vol lassen

b5.jpg

b2.jpg

b6.jpg

Succes met een eventueel "ruggensteun project". 

Groeten,  Peter x

 

 

 

pagina teller, page counter, seite zähler